شرکت پوشش‌های نانوساختار | نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت ۱۴۰۰

شرکت پوشش‌های نانوساختار در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت ۲۳ تا ۲۶ آذر ۱۴۰۰

شرکت پوشش‌های نانوساختار همانند هشت دوره گذشته، در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، شرکت دارد و میزبان دانشگاهیان و پژوهشگران حوزه فناوری نانو در سالن خلیج فارس غرفه ۲۲ است. شروع نمایشگاه امسال، ۲۳ آذر است که تا ۲۶ آ‌‌ذر ماه ۱۴۰۰ به طول می‌انجامد. این نمایشگاه، هر ساله جهت ارائه محصولات و مواد آزمایشگاهی،‌ برپا شده و شرکت‌های دانش بنیان و داخلی، در آن محصولات خود را به صورت گسترده، عرضه می‌کنند. به علاوه، پوشش‌های نانوساختار به عنوان یک شرکت دانش بنیان در حوزه فناوری نانو، علی الخصوص طراحی و ساخت دستگاه‌های لایه نشانی در خلاء، در این نمایشگاه محصولات خود را که دارای سطح حمایتی یک هستند، به نمایش درمی‌آورد.

شرکت پوشش‌های نانوساختار

شرکت پوشش‌های نانوساختار، از پیشگامان طراحی و تولید دستگاه‌های لایه نشانی در خلاء، با بیش از ۲۵ سال تجربه در این حوزه، است. این شرکت،‌ با گردآوری متخصصین جوان و کارآزموده، بهره‌گیری از دانش روز دنیا و ظرفیت‌های موجود در داخل کشور، توانسته است محصولات خود را با کیفیت و استاندارد‌های داخلی و خارجی طراحی، ساخت و عرضه نماید. به طوری که دستگاه‌های لایه نشانی این شرکت با محصولات مشابه خارجی انگلیسی، آلمانی و آمریکایی، قابل رقابت و مقایسه هستند و حتی صادرات پوشش‌های نانوساختار در عرصه بین‌الملل و در بین کشور‌های توسعه‌یافته، در سال‌های اخیر بسیار چشمگیر بوده است.

دستگاه‌های لایه نشانی در خلاء این شرکت، با توجه به داشتن استانداردهای بین‌المللی، در سال گذشته به بیش از ۵۰ دانشگاه معتبر خارجی صادر شده‌اند و از میان کشورهایی که اخیرا دستگاه لایه نشانی خریداری کرده‌اند، میتوان به آمریکا، کانادا، کره جنوبی، لهستان، روسیه، سنگاپور، انگلیس و تایلند اشاره نمود. این دستگاه‌ها از طریق نمایندگان شرکت، ارسال شده‌اند که همه اینها، نشانه کیفیت محصولات و رضایت مشتریان آنها می‌باشد.

حوزه فعالیت شرکت پوشش‌های نانوساختار، فناوری نانو است که به طور ویژه بر طراحی و ساخت دستگا‌ه‌های لایه نشانی در خلاء، تمرکز دارد. تیم سخت‌کوش این شرکت، توانسته است استاندارد‌های جهانی چون ISO9001 و CE، را به دست آورد و مورد استقبال دانشگاه‌ها و مراکز علمی معتبر ایرانی و جهانی قرار گیرد. از سوی دیگر، دستگا‌ه‌های لایه نشانی در خلاء این شرکت، در طول ۲۵ سال‌، کیفیت، کاربر‌پسند بودن و قابلیت رقابت خود با دستگاه‌های مشابه خارجی را به اثبات رسانیده‌اند. به علاوه،‌ تقاضای روز افزون برای خرید مجدد محصولات این شرکت در ایران و جهان،‌ نشان از رضایت استفاده‌کنندگان این دستگاه‌ها دارد.

به طور دقیق‌تر، شرکت دانش‌بنیان پوشش‌های نانوساختار، از تکنیک‌های مختلف برای رسوب‌دهی فیزیکی بخار(PVD) در محصولات لایه نشانی خود، استفاده می‌کند که میتوان به روش‌های اسپاترینگ، تبخیر حرارتی، لایه نشانی کربن و لایه نشانی با لیزر پالسی اشاره نمود. در این روش‌ها پس از فرآیند لایه نشانی، لایه‌هایی با ضخامت چند نانومتر تا چند میکرومتر روی سطوح مختلف ایجاد می‌شود که این لایه‌ها، در صنایع گوناگون مانند اپتیک، فتونیک، میکروالکترونیک، الکترواپتیک، سلول‌های خورشیدی، میکروفلوئید‌ها و مهندسی پزشکی کاربرد گسترده‌ای دارند.

از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد این دستگاه‌ها، قابلیت تنظیم خودکار و دستی، صفحه نمایش لمسی، پمپ‌های خلاء روتاری و توربومولکولار قدرتمند و بی‌صدا، ضخامت‌سنج با دقت ۱ نانومتر، فشارسنج دقیق، کاربری راحت و قیمت بسیار مناسب آنها نسبت به سایر نمونه‌های مشابه خارجی، هستند. به علاوه، بعضی دستگاه‌ها، تنها قابلیت انجام یکی از روش‌های لایه نشانی را دارند اما بعضی دیگر، ترکیبی هستند و می‌توانند چند روش لایه نشانی را انجام دهند. برای مثال، دستگاه پرفروش اسپاترینگ رومیزی DSR1، تنها از روش اسپاترینگ برای لایه نشانی استفاده می‌کند اما یکی از دستگاه‌های پوشش‌های نانوساختار با نام دستگاه ترکیبی اسپاترینگ و تبخیر حرارتی – DST2-T، یک سیستم ترکیبی است که قابلیت انجام روش‌های اسپاترینگ و تبخیر حرارتی را در یک دستگاه دارد.

به این روش، کاربران با تهیه یک دستگاه می‌توانند مجموعه‌ای از اهداف و نیاز‌های خود، چون هزینه کمتر، فضای اشغالی کمتر و کاربری بیشتر را برآورده سازند. به علاوه، یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد این دستگا‌ه‌ها،‌ داشتن نرم‌افزاری ساده و گویا است؛ به گونه‌ای که هر کاربری به راحتی امکان یادگیری، تعامل و استفاده از این دستگاه‌ها را دارد. برای نمونه، هنگام استفاده از این نرم‌افزار، پارامترهای لایه نشانی مورد نظر کاربر، یک بار تنظیم و در حافظه دستگاه ذخیره می‌شوند. سپس، در هر بار استفاده مجدد از دستگاه، کاربر کافی است، پروفایل ذخیره شده خود را انتخاب کند و دکمه START را بزند.

نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت

این نمایشگاه، با هدف غنی‌سازی آزمایشگاه‌های کشور برپا شده و در این سال‌ها، اهداف دیگری را نیز برآورده ساخته است. نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، اولین بار در سال ۱۳۹۲ برگزار شد و از آن به بعد، به صورت متوالی سالانه، برپا می‌گردد و علت اصلی برپایی آن، حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و خریداران آنها می‌باشد تا تمام آزمایشگاه‌ها و مراکز علمی کشور، از خرید مواد و محصولات خارجی برای تجهیز آزمایشگاه‌های خود، بی‌نیاز شوند.

علاوه بر کاهش وابستگی آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور به تجهیزات و مواد خارجی، این نمایشگاه مزایای دیگری نیز به همراه داشته است که از میان آنها میتوان به توانمندسازی داخلی، توسعه شگرف تولیدات داخل کشور و حمایت از ایده‌های نوآرری و فناوری متخصصین، اشاره نمود. از سوی دیگر این فواید و اثرات نمایشگاه تجهیزات را میتوان در چند دسته بیان کرد: آموزشی و پژوهشی، علمی و فناوری،‌ اقتصادی، بهره‌وری و کیفی و فرهنگی. تجهیز آزمایشگاه‌های کشور، منجر به پیشرفت آموزش و پرورش در سراسر کشور می‌شود که در نتیجه رشد علمی و فناوری را به همراه می‌آورد.

از سوی دیگر، تولید داخلی تجهیزات وارداتی، اقتصاد کشور را رونق می‌دهد و حتی امکان صادرات این دستگاه‌ها میتواند اقتصاد را تا مرز فروش خارجی توسعه بخشد. به علاوه، برپایی این نمایشگاه و ایجاد رقابت‌های سالم میان شرکت ها و وجود استانداردهای داخلی و جهانی، موجب رشد و ارتقای بهره‌وری و کیفیت دستگاه‌های عرضه شده در این نمایشگاه می‌گردد. در آخر، ایجاد این نمایشگاه‌ها و استفاده از این الگو در حوزه‌های دیگر فناوری نیز موجب رشد فرهنگی دانشگاهیان و محققان می‌شود. این مجموعه مزایا، افزایش حجم فروش، اشتغالزایی، افزایش نرخ و توان صادرات و توان مالی جهت سرمایه‌گذاری در این حوزه را بهبود بخشیده است.

قابل ذکر است که نمایشگاه هر ساله توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود که روال آن به این صورت است که معاونت تسهیلاتی را در آن ارائه می‌دهد. این تسهیلات برای بخش دولتی و خصوصی متفاوت است. به این شکل که معاونت بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را به صورت یارانه پرداخت می‌کند اما برای خریداران خصوصی، تسهیلات به صورت لیزینگ ارائه می‌شود. به علاوه، یارانه حمایتی بخش دولتی نیز بر اساس سطح‌بندی تجهیزات نمایشگاه ارائه می‌شود؛ با این روال که تجهیزات و مواد سطح یک با ۴۰٪ تخفیف، سطح دو با ۲۵٪ تخفیف، سطح سه با ۱۰٪ تخفیف و سطح چهار بدون تخفیف عرضه می‌شوند. این رویه، باعث حمایت بیشتر از محصولات با سطح بالاتر فناوری، بومی‌سازی بیشتر این محصولات و ترغیب کردن خریدارن به خرید بیشتر این محصولات،‌ می‌گردد.

در این الگو،‌ شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به عنوان فروشنده، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی به عنوان خریدار دولتی و دریافت‌کننده یارانه حمایتی و شرکت‌ها و موسسات خصوصی به عنوان استفاده‌کننده از تسهیلات لیزینگ، حضور دارند که این مجموعه منجر به تحریک کردن تقاضای خرید از داخل کشور به جای خرید خارجی، می‌شود. از سوی دیگر، برای عدم افت کیفیت، بهره‌وری، رشد و پیشرفت تجهیزات و مواد ارائه شده در نمایشگاه، هر ساله چند ماه قبل از شروع این نمایشگاه،‌ فروشندگان موظفند محصولات خود را ارائه دهند تا نقش آنها در بومی‌سازی احراز شود و از نظر فنی، سطح فناوری (سطح فناوری ذاتی و سطح فناوری ساخت داخل)، قیمت، دارا بودن استاندارد‌ها و تاییدیه‌ها و … مورد بررسی و تایید قرار گیرند.

در نهایت، به دلیل عدم اطمینان به محصولات جدید و فناوری‌ها و نوآوری‌های تازه، بازار خرید مطمئن و فروش تضمین شده برای تجهیزات و محصولات جدید وجود ندارد که در نتیجه آن، امید محققان و پژوهشگران را در ادامه راه خود، متزلزل می‌سازد. نمایشگاه تجهیزات و مواد ایران ساخت، میتواند دریچه امید و بازاری مطمئن برای متخصصان ایرانی و سرمایه‌گذاران در این حوزه، فراهم سازد.

Leave a Comment